IN DE MODE

Weinig branches bewegen zo snel als de modewereld. Wat de ene dag nog in is, is de volgende dag vergane glorie. De trend spotten alleen is niet genoeg. Het is zaak bij te blijven en de trend te kennen. Erop in te spelen. Succes in de modewereld kenmerkt zich door een vooruitziende blik en vooral durf. De durf om hierop in te spelen en op tijd weer stoppen. Wij hebben het ooit gedurfd om die stap te zetten met ‘elbow pads’. Een detail aan kleding die zijn glorie al lang weer voorbij is.

ELBOW PADS

Een goed voorbeeld van een vluchtige trend waren de elbow pads. Jaren geleden waren deze enorm populair en werden ze gebruikt op ieder kledingstuk. Overhemden, vesten, truien, je zag ze overal terug. Helemaal aan het begin van deze trend, zagen wij het aankomen. We wilde de trend zetten en voegde het toe aan onze kledingstukken. Met name in onze knitwear, wat weer terugkwam in suède. Dat hielden we vier á vijf jaar vol. Uiteindelijk was de markt zo verzadigd en werden de gekste dingen gedaan. Dat is het moment waarop je weet dat de trend klaar is, en we weer op zoek konden naar iets nieuws.

UIT DE MODE, UIT DE WINKEL

We zagen na verloop van tijd dat de massa met de trend aan de haal ging en zijn er toen dus mee gestopt. Wij verwerkte de elbow pads altijd op een chique en subtiele manier, maar zagen dat het steeds meer een bonte kermis werd. Dat hoort nu eenmaal bij de markt. Iets raakt mateloos populair en wordt ondoordacht toegepast in allerlei vormen en maten. Wij voelen dit aan en doen dan een stapje terug. Want wij leggen ons toe op een subtiliteit die nooit uit de mode gaat.

Ambassadorship
Ambassadorship
Douglas Desmet
artu napoli ambassador
ALWAYS AT YOUR SERVICE

“Ik probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven staan in alles wat ik doe; ‘what you see is what you get’.” Douglas is een door en door dankbaar en positief persoon. “Ik ben bovenal dankbaar dat ik deze kans kreeg bij Artu Napoli, omdat ik 100% achter het merk sta.”

Olivier van Mackelenbergh
artu napoli ambassador
JONG EN ONDERNEMEND

“Beleefd zijn en respectvol met elkaar omgaan. Dat heb ik van huis uit meegekregen, en is wat ik ook graag uitdraag naar de buitenwereld.”