70% BASISKLEUREN / 30% UITSPRINGERS

Navy, stone, beige, taupe. Artu Napoli houdt zich altijd vast aan deze vier basiskleuren. Winkelmedewerker Corné Vermeiren kan zich daar helemaal in vinden: het kleurenpalet als kracht van Artu Napoli. Luxueuze kleding die nooit te fel is. Corné wijst op de tint oranje in de nieuwe collectie. Een rustig oranje, zo stelt hij. Het mag van hem geaccentueerd zijn, zelfs speels. Als het maar in de basis bestaat uit rustige kleuren. Zelf zal hij het ook nooit te bont maken. Geen glitter en glamour voor Corné. Modieuze kwaliteit schuilt juist in subtiliteit en bescheidenheid. Corné zelf is daar de belichaming van.

FASHION FAMILIE VERMEIREN

Corné Vermeiren komt uit een echt modehuis. Zijn vader heeft zijn leven lang in de sportkleding gezeten en zijn opa had een herenmodezaak. Zelf koestert hij altijd al een voorkeur voor kleding uit het luxe segment. Hij begon zijn carrière ooit in de mode bij een Amsterdams agentschap terwijl hij nog in België woonde. Die kans kon hij nu eenmaal niet laten liggen. Sinds zijn 21e werkt hij in de kleding wholesale. Na zijn periode in Amsterdam kwam hij uit bij een ander agentschap in Laren, waar hij exportmanager van een Deens modebedrijf werd. Omdat hij eens per maand in Denemarken zat en verder thuis werkte, miste hij enorm de interactie met zijn klanten. Die heeft hij inmiddels weer gevonden, bij Artu Napoli.

Hier heeft Corné het ontzettend naar zijn zin. Met name de variatie aan taken op de werkvloer doet hem goed. Het houdt hem naar eigen zeggen scherp. Bovendien kan hij door de platte organisatiestructuur snel schakelen met zijn klanten. Korte lijntjes en duidelijkheid, dat werkt voor hem het beste. Als iets niet kan, dan kan het niet. Als iets wel kan, dan wel. Corné is een ras-pragmatist. Dit heeft hem enorm helpen groeien in de modewereld, en hem gebracht tot waar hij nu is: trots verkoper en uitdrager van Artu Napoli in een drukke kunststraat van Antwerpen.

BESCHEIDEN DOCH AMBITIEUS

Heel zijn leven verkoopt Corné al mode die net boven zijn eigen budget uitstijgt. Toen hij dat nog voor Armani deed, verkocht hij pakken van ronde de vijftienhonderd euro. Toch is ‘duur’ een relatief begrip. Volgens Corné is het aan de klant om te bepalen wat duur is. Volgens hem is Artu Napoli in ieder geval niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. En is het merk daarmee mooi in dat gat op de modemarkt gedoken.

Hij ziet klanten binnenkomen met sneakers van driehonderd euro aan de voeten. Klanten die duurder gewend zijn maar de artikelen van Artu Napoli precies op waarde schatten. Vraag je het Corné, dan vertelt hij je dat het komt door de beleving rondom Artu Napoli. Mensen lopen binnen op basis van wat ze door de etalageruit zien. Ze zien kleding die subtiel is in haar schoonheid. Deze klanten delen eenzelfde oog voor mode als Corné. Dit zijn klanten die mooie kleding dragen, maar er niet mee te koop lopen. Geen pocherige merken, maar subtiele details.

‘IT’S ALWAYS GOOD’

Corné heeft een uitstekend kleurgevoel, al zegt hij het zelf. Voor hem is het een kwestie van proberen. Want zonder proberen lukt het niet. Door te proberen combineert Corné zijn gevoel met ervaring. Zijn chromatische kundigheid helpt hem ook de winkel vorm te geven. Hij weet precies welke kleuren hij wel of niet naast elkaar moet zetten. Roze leg je bijvoorbeeld niet langs Navy, maar eerder naast beige. “Om het zacht te houden”, aldus Corné. Dit zie je terug in de etalage. Deze is als een puzzel door Corné gestileerd. Werken met Artu Napoli kleding gaat hem nu eenmaal gemakkelijk af, want, zo stelt hij, “it’s always good.”

Ambassadorship
Ambassadorship
Loek van Dienst
artu napoli ambassador
VAN SNEAKERS NAAR IETS CHIQUERS

“Kijk naar de kleur, kijk naar het breisel. Er is altijd wel weer een detail dat eruit springt.” Als jonge gast vindt hij het enerverend en vernieuwend om zijn eigen stijl daarin terug te zien. Er liggen in zijn winkel daar ook alleen maar producten waar hij 100% achter staat.

Remco Schut
artu napoli ambassador
Rots in de branding

Remco Schut bouwt met de Embassy of Brands® aan ‘het mooiste broeinest van talenten in branding van de nieuwe tijd’. Een platform waarbij talenten en professionals elkaar inspireren en laten excelleren. Hij laat talenten spelenderwijs ontwikkelen op hét talent waar hun vlammetje van aangaat.