KLEREN MAKEN DE JAN

Deze geboren Waalwijker vormt één bonk positiviteit. Niet voor niets is hij, met zijn ontwapenende glimlach, een graag geziene gast in het Bredase filiaal van Artu Napoli. En dat is wederzijds. Ambassadeur Jan draagt al acht jaar Artu Napoli. De winkel aan de Wilhelminastraat is voor hem als een snoepwinkel. Persoonlijk is hij vooral fan van de overhemden, knitwear en broeken. En wij zijn fan van Jan. Kleren maken de man, en we zijn trots om te zeggen: onze kleren maken de Jan.

A WORD OF ADVICE

Jan helpt bedrijven optimaliseren. In omzet, klanttevredenheid, “noem maar op.” De doorgewinterde consultant zorgt dat hij zijn beloftes altijd nakomt. Woorden én daden dus. Dat moet ook wel. Hij werkt vanuit een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Dit zorgt voor een hoog niveau van toewijding, en daarmee ook een hoog niveau van vertrouwen.

De sleutel tot zijn succes? Eerlijkheid. Jan levert geen gebakken lucht. Hijis objectief en heeft uiteindelijk alleen oog voor het belang van de klant. Dat maakt hem tot een uitstekende sparringspartner. Door eerlijk naar elkaar te blijven, kan Jan zijn werk het beste uitvoeren. Het is immers in ieders belang het bedrijf waarmee hij werkt beter te maken. Al levert het soms wat wrijving op. Toch duurt eerlijkheid het langst. Door altijd open kaart te spelen bouwt Jan aan duurzame relaties. Klanten die hij nu heeft, heeft hij al jaren, en behoudt hij graag ook nog jarenlang.

Bij een succesvolle consultant hoort een al even charismatische outfit. Een outfit die uitstraalt dat Jan verstand heeft van zaken. Direct, soms confronterend en altijd professioneel. Zo beschrijft hij zowel zijn werkwijze als zijn kledingkeuze. De kleding van Artu Napoli vormt daarin een perfect verlengstuk van zijn werkethos. Jan zijn eerste indruk is immer imposant. Dat moet ook wel, wil je vakmensen ervan overtuigen dat het in hun voordeel is een ander pad in te slaan. Dan moet je sterk in je schoenen kunnen staan. Jan staat daarom het liefst in Artu Napoli designer schoenen.

HET ZIT ‘M IN DE KLEINE DINGEN

Jan vindt het enorm knap als zakenlieden kunnen leven op het verkopen van gebakken lucht. Echter, dat is niet aan hem besteed. Hij zou het niet kunnen al zou hij het willen. Oprecht en authentiek zijn, dát is zijn handelsmerk. “Anders gelooft men het niet”, zo stelt hij. Zorgen dat je er voor de klant bent. Als ze je bellen, direct opnemen. Als ze je mailen, zo snel mogelijk terugmailen. “Ze op onverwachte momenten verrassen, in het voorjaar een flesje rosé laten bezorgen bijvoorbeeld. Het zit ‘m in de kleine dingen. Zeker omdat ik door de aard van mijn werk nogal eens direct en confronterend over kan komen, is het belangrijk om ook mijn zachte kant te laten zien.”

Eenzelfde service ervaart Jan in ‘zijn snoepwinkel’. Bij Artu Napoli wordt hij als vaste gast dikwijls in de watten gelegd. Naast de extraatjes krijgt hij ook de ‘gewone service’. Service die hij desondanks als speciaal ziet. Zelden is ‘gewone service’ nog persoonlijk en authentiek. Toch is dit bij Artu Napoli volgens Jan wel degelijk het geval. Artu Napoli sluit aan op zijn stijl. Ze zijn traditioneel, maar zeker niet standaard. Graag gaan ze een stapje verder om hun klanten tevreden te stellen. Zoals Jan zijn kleding uitzoekt op wat het beste voor en bij hem past, zo spitst Artu Napoli zijn service af op wie er de winkel binnenloopt.

JAN OF A KIND

Jan kwam op zijn 18e naar Breda, en is sindsdien verknocht aan de Nassaustad. Hij bouwde er zijn leven op en ging van de stad houden. Ondanks dat hij nog regelmatig in de Artu Napoli winkel te vinden is, woont hij weer in Waalwijk. Om de mantelzorg voor zijn moeder te verzorgen. “Zij heeft altijd voor mij gezorgd, en nu kan ik haar dat teruggeven.” Een man met een goed hart die zowel zakelijk als privé het beste voor heeft met oprecht- en eerlijkheid voorop. Dit maakt Jan de man die hij is, truly Jan of a kind.

Ambassadorship
Ambassadorship
Pepijn Berendsen
artu napoli ambassador
AANDACHT & WAARDERING ZIJN DE BASIS VOOR STIJLVOL ‘ONDERNEMEN’.

Trots vader van drie, getrouwd, en woonachtig in Waalre. Dat is Pepijn Berendsen. Sinds kort is hij zelfstandig ondernemer. Jarenlang werkte hij in de sales en marketing van grote bedrijven.

Loek van Dienst
artu napoli ambassador
VAN SNEAKERS NAAR IETS CHIQUERS

“Kijk naar de kleur, kijk naar het breisel. Er is altijd wel weer een detail dat eruit springt.” Als jonge gast vindt hij het enerverend en vernieuwend om zijn eigen stijl daarin terug te zien. Er liggen in zijn winkel daar ook alleen maar producten waar hij 100% achter staat.