KAPITEIN LOEK

Loek van Dienst is store manager bij het Rotterdamse filiaal van Artu Napoli. Hij geniet van de vrijheid om ‘zijn’ winkel naar wens in te richten. Iets wat je bij grotere bedrijven niet zo snel zal aantreffen. Hoe meer mensen, hoe groter de hiërarchie. Daarom houdt Loek van kleinschalig en dus persoonlijker. Vandaag het verhaal van kapitein Loek’s flagship store in Rotterdam.

VAN SNEAKERS NAAR IETS CHIQUERS

Loek begon op zijn 16e als verkoopmedewerker in een sportwinkel. Door zijn fijne band met zijn bedrijfsleider werd onderkend vermogen al snel opgemerkt. Voor hij het wist was hij zelf bedrijfsleider. Vanuit daar heeft hij de overstap gemaakt naar het meer modieuze segment. Dit bracht hem bij een winkel waar hij Artu Napoli kleding verkocht. Zodoende belandde hij uiteindelijk bij Artu Napoli zelf. En dat bevalt hem uitstekend. Hij onderhoudt goede banden met eigenaren Maurice Konings en Max Bahtimur en kan hij zijn eigen draai geven aan de winkel. Zo denkt hij mee over producten en creëert de sfeer in de winkel. Dat is voor hem als store manager ook het belangrijkst: inspelen op zijn klandizie. “Je weet waar jouw klanten voor komen, daar mag je op inspelen.” Loek doet dat met kleding die hij zelf enorm waardeert.

Meer dan waardering, is de kleding van Artu Napoli een perfecte match met Loek zijn persoonlijkheid. Van nature wat meer introvert en ingetogen. De wat gereserveerde winkelier kijkt het liefst eerst de kat uit de boom. Eenzelfde subtiliteit vindt hij ook terug in de kleding die hij verkoopt, die hij omschrijft als casual chique. “Kijk naar de kleur, kijk naar het breisel. Er is altijd wel weer een detail dat eruit springt.” Als jonge gast vindt hij het enerverend en vernieuwend om zijn eigen stijl daarin terug te zien. Er liggen in zijn winkel daar ook alleen maar producten waar hij 100% achter staat.

HOE KAN LOEK U VAN DIENST ZIJN?

Doch ietwat ingetogen, is Loek absoluut een mensenmens. “Ik kan heel goed meebewegen met de mensen.” Men kent Loek van het praten en van een grapje. Humor vindt hij dan ook erg belangrijk. De ontvangst in de winkel moet een ontspannen sfeer hebben. Loek maakt de winkelervaring van menig klant tot een ongedwongen en fijne tijdsbesteding. Menig klant blijft al gauw een uur hangen. Dit komt niet in de laatste plaats door de gesprekken die Loek met ze heeft. Hij onthoudt hun details, bijvoorbeeld hun maat, favoriete kleuren, en hoe ze hun koffie drinken. Dit stukje aandacht resulteert vaak in een goed gesprek. Dat is de kracht van Loek: niet opdringerig maar oprecht.

Als die sfeer er niet zou hangen op zijn werk, zou het voor hem een stuk minder leuk zijn. Daarom zet hij zelf graag die sfeer neer in zijn winkel. Een sfeer die bepalend was in de groei van Artu Napoli de afgelopen jaren. Een sfeer die zelfs overeenkomt met de kleding van Artu Napoli. Eerlijk en oprecht. Loek vertelt dat toen Artu Napoli veertien jaar geleden begon met de verkoop van overhemden, dit direct een succes was omdat de prijskwaliteit verhouding klopte. Hij was erbij toen de eerste winkel opende, en het contact met de klant nog hechter werd. Er kwam directe feedback, waardoor Artu Napoli beter kon voldoen aan de wensen van hun clientèle. Van daaruit is de collectie én het modehuis gegroeid tot op het punt waar het nu is: een fenomeen in de herenmode met Loek aan het roer in de flagship store.

WHAT YOU GIVE IS WHAT YOU GET

Loek is vereerd het gezicht van Artu Napoli in Rotterdam te zijn. Dat het werk en de moeite die je ergens insteekt ook weer terugkomt in tevreden klanten, daar doet hij het voor. Voor klanten die er niet zouden zijn als hij er niet stond. Hij ziet zijn inzet beloond en dat doet hem goed. Dit voedt zijn optimisme. De trotse vader en vriend van velen is een graag geziene gast. Dat komt mede door zijn positieve uitstraling en levensfilosofie, “sta stil bij wat je hebt”. In Loeks geval is dat in ieder geval een prachtbaan met een hoop fijne mensen om hem heen.

Ambassadorship
Ambassadorship
Jan Flipsen
artu napoli ambassador
Kleren maken de Jan

“Ze op onverwachte momenten verrassen, in het voorjaar een flesje rosé laten bezorgen bijvoorbeeld. Het zit ‘m in de kleine dingen. Zeker omdat ik door de aard van mijn werk nogal eens direct en confronterend over kan komen, is het belangrijk om ook mijn zachte kant te laten zien.”

Ben Maelissa
artu napoli ambassador
AUTENTICO ABBIGLIAMENTO ITALIANO

Ben heeft zijn stijl helemaal weten te vormen met de collectie van Artu Napoli. In zijn woorden: stijlvolle kleding voor mensen die zich niet hoeven te overschreeuwen. “Voor mensen die van kwaliteitskleding houden”, aldus Ben.