VAN HUISPAK NAAR THUIS IN PAK

Toen hij begon met thuiswerken, zat Martijn geregeld in zijn joggingbroek achter zijn bureau. Tot hij doorhad dat hij beter presteerde in nettere kleding. Bij een professionele houding hoort een professionele look. Ook als hooguit alleen je kraag zichtbaar is in een video call. Voor Martijn is zich netjes kleden een manier om werk van privé te onderscheiden. Hij miste de gesprekken bij het koffiezetapparaat enorm, dus zet hij deze nu digitaal op. Ook heeft hij nu meer tijd om er op uit te gaan met zijn hond Miles. Zo maakt Martijn er elke dag het beste van.

COACH, DIRECTEUR EN DOG WHISPERER

Voor zijn werk coacht Martijn een team van 30 werknemers bij AFAS Software. “Ik wil ze uitdagen om uiteindelijk beter te worden dan ik. Zowel op skills als op levenservaring.” Hij biedt zijn team de ruimte om fouten te mogen maken. Hij vormt het vangnet. Zo creëer je vertrouwen in elkaar. Een sterk team dat voelt als familie, waar Martijn als vertrouwenspersoon het fundament legt voor de ontwikkeling van zijn collega’s.

Martijn merkt op dat er bedrijven zijn waar ieder mailtje van een stagiair gecheckt moet worden. Voor hem werkt dit averechts. “Als je samen wilt presteren, moet er ruimte zijn om zelf te ontdekken. Door die vrijheid word je zowel persoonlijk als in teamverband sterker. Als ik iedereen elke dag 1% beter maak, wordt mijn team van dertig man elke dag 30% beter.”

Officieel is Martijn directeur marketing en communicatie bij AFAS. Daarnaast is hij part time dog whisperer en fan van zijn trouwe viervoeter Miles. Martijn kiest veelal voor een nette kledingstijl, die aansluit op de kernwaarden van AFAS: gek, doen, vertrouwen en familie. De kleding van Artu Napoli heeft vaak ook iets ludieks, wat Martijn zijn ‘out of comfort zone’ kledingsmaak aanspreekt. Zo kocht hij onlangs een groen colbertje. “Iets uit mijn comfort zone, maar dat voelt juist wel fijn.” Om op een plezierige manier te kunnen coachen, is het ook belangrijk om met plezier een outfit te dragen.

AUTOMATISEREN IN AUTHENTIEKE KLEREN

Martijn verricht met AFAS veelal secundaire zaken voor andere bedrijven, zoals het automatiseren van bedrijfssoftware. Op die manier helpt en ‘ontzorgt’ hij een hoop anderen. Maar Martijn gaat verder dan enkel ontzorgen. Zo zocht hij als directeur marketing en communicatie naar manieren om jongeren aan het merk te binden. Dit bracht hem tot de overname van concertzaal AFAS Live.“Het duurde langer om de naam te bedenken dan om het contract te tekenen. Het was binnen vier weken gerealiseerd. Het doel was om er een begrip van de maken, ‘we gaan vanavond naar AFAS.’ Om er spreektaal van te maken. Om zo de consument dichter bij het bedrijf te laten komen.” Als coach zorgt Martijn er ook voor dat het merk AFAS op andere manieren wordt uitgedragen. Door zijn team bijvoorbeeld. De AFAS-filosofie is om de medewerker boven de klant te zetten. Op die manier bouw je een familiesfeer op, waardoor de liefde die je in je medewerkers stopt weer wordt doorgegeven aan de klant.

De goedlachse Martijn ervaart eenzelfde gevoel van verwelkoming bij Artu Napoli. “De persoonlijkheid van het merk zit voor mij in de mensen erachter.” Hij kent oprichter Maurice Konings al sinds zijn studie en heeft het hele verhaal, van schets tot kleding, meegekregen. Hij mocht zelfs meedenken in strategie en visie. Vandaar dat Martijn eenzelfde passie koestert voor marketing als Maurice. “Ik ben zelf niet iemand die de laatste fashion trends kent, maar zijn passie is heel aanstekelijk. Af en toe krijg ik van Maurice een doos met kleren. Daar kan ik dan uit kiezen wat voor mij past. Vooral de stretch jeans en coltruien in basiskleuren vind ik mooi en zitten lekker.” Zodoende is Martijns werkkleding stijl inmiddels gevormd naar de lijn van Artu Napoli.

FAMILY MAN MARTIJN

Buiten zijn werk is Martijn coach in eigen huis. Hij leert zijn kinderen flexibel te zijn, om open te staan voor dingen die veranderen. Dat doet hij door ze, net als het team dat hij voor zijn werk coacht, vrij te laten en vertrouwen te geven. “Als mijn zoon in het donker naar huis wil fietsen dan geef ik hem het vertrouwen dat dat goed komt. Als hij thuiskomt zonder fietslampen dan attendeer ik hem daarop en daar leert hij van.” Zo maakt Martijn iedereen elke dag weer een beetje beter.

Ambassadorship
Ambassadorship
Ben Maelissa
artu napoli ambassador
AUTENTICO ABBIGLIAMENTO ITALIANO

Ben heeft zijn stijl helemaal weten te vormen met de collectie van Artu Napoli. In zijn woorden: stijlvolle kleding voor mensen die zich niet hoeven te overschreeuwen. “Voor mensen die van kwaliteitskleding houden”, aldus Ben.

Loek van Dienst
artu napoli ambassador
VAN SNEAKERS NAAR IETS CHIQUERS

“Kijk naar de kleur, kijk naar het breisel. Er is altijd wel weer een detail dat eruit springt.” Als jonge gast vindt hij het enerverend en vernieuwend om zijn eigen stijl daarin terug te zien. Er liggen in zijn winkel daar ook alleen maar producten waar hij 100% achter staat.