“A GOOD STORY STARTS WITH A GOOD OUTFIT”

Als iemand mode ademt, dan is het Nancy wel. Deze hardwerkende dame werkt al dertig jaar in de mode-industrie en doet dit nog elke dag met enorm veel plezier. Voor haar gaat deze industrie niet alleen om de kleding. Het gaat om het totaalplaatje. En misschien nog belangrijker, de mensen die dat plaatje sfeer geven. Vandaag zetten we de flamboyante en vrolijke Nancy in de picture, en delen we haar verhaal.

VAN ONDERMODE NAAR HET GEHELE PLAATJE

De start van Nancy’s modecarrière begon met haar eigen zaak. Hier verkocht ze onderkleding voor heren en dames. Het plezier en de passie spatte er in de beginjaren van haar carrière al van af. In haar winkel verkocht ze enkel en alleen producten waar ze volledig achter stond. Vanuit de onderkleding oriënteerde en verdiepte ze zich verder in mode. Hierdoor kwam ze in aanraking met andere productcategorieën, waaronder de kleding van Artu Napoli.

Volgens Nancy was er een match tussen de kleding van Artu Napoli en wat zij graag wilde verkopen in haar winkel. De kleding zag er goed uit en het paste bij de rest van haar assortiment. Daarbij werkte Nancy al enige tijd samen met de schoonvader van een van de eigenaren van Artu Napoli. Zo kwam het merk steeds vaker op haar pad, en kreeg ze er steeds meer waardering voor. Inmiddels werkt ze al zo’n drie jaar bij Artu Napoli en spat het plezier er nog steeds elke dag van af.

SOCIAAL ZIJN ZIT IN HET BLOED

De man van Nancy is een enorm getalenteerd piano technicus. Ze heeft een zeventienjarige zoon Olivier, met wie de band enorm goed is. Dit komt mede doordat Nancy probeert zo min mogelijk te sturen en Olivier de vrijheid te geven die hij nodig heeft. Dit maakte van hem ook een open en sociaal persoon. Hij heeft zijn sociale skills niet van een vreemde; “de appel valt niet ver van de boom.” Zijn moeder is namelijk ook een sociaal dier in hart en nieren. Nancy staat naar eigen zeggen niet alleen voor de kleding in de winkel, maar grotendeels juist voor de interactie met de mensen.

Voor Nancy is het sociale aspect in de winkel enorm belangrijk. Wanneer mensen voorbijlopen, zwaait of lacht ze altijd even. Een simpele glimlach of begroeting kan zo iemands dag maken. Echter, alleen wanneer je dit doet vanuit oprechtheid. Daarin is het ook belangrijk om tijd en aandacht aan iemand te geven. Nancy is geen uitblinker als het gaat om namen onthouden, maar door het gesprek aan te gaan met de mensen leert zij hen wel op een andere manier kennen. Dit doet ze door contact te maken. Dit doet ze door tijd te nemen en te luisteren. Door het contact met de mensen heeft Nancy plezier in wat ze doet en is de onderlinge relatie meer dan enkel verkoper en klant. Door de verhalen achter de mensen te ontdekken, leert ze ook de persoon en de interesses beter te begrijpen. Dit helpt haar om, met een beetje spieken in haar contactenboekje, toch de namen te onthouden.

HET VISITEKAARTJE VAN DE WINKEL

Nancy is een vrouw met klasse en met een hele prettige uitstraling. Gastvrijheid staat bij haar hoog in het vaandel. Ze vindt het belangrijk dat iedereen die in de winkel komt een prettige ervaring heeft. Ze ziet zichzelf als het visitekaartje van Artu Napoli. Daarbij is het van belang dat zowel de winkel als zijzelf er netjes bij staan. In haar benadering probeert ze altijd een persoonlijke touche te geven. Altijd met een positieve draai. Bij binnenkomst van de nieuwe collectie beeldt ze zich al in wie wat goed zou staan. Voor haar maken de mensen die bij haar de winkel binnenlopen haar dag. Samen met deze mensen weet ze van elke dag een stralende dag te maken, en hoopt dat nog vele dagen te mogen doen.

Ambassadorship
Ambassadorship
Douglas Desmet
artu napoli ambassador
ALWAYS AT YOUR SERVICE

“Ik probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven staan in alles wat ik doe; ‘what you see is what you get’.” Douglas is een door en door dankbaar en positief persoon. “Ik ben bovenal dankbaar dat ik deze kans kreeg bij Artu Napoli, omdat ik 100% achter het merk sta.”

Loek van Dienst
artu napoli ambassador
VAN SNEAKERS NAAR IETS CHIQUERS

“Kijk naar de kleur, kijk naar het breisel. Er is altijd wel weer een detail dat eruit springt.” Als jonge gast vindt hij het enerverend en vernieuwend om zijn eigen stijl daarin terug te zien. Er liggen in zijn winkel daar ook alleen maar producten waar hij 100% achter staat.