JONG EN ONDERNEMEND

Ambassadeur Olivier is een geboren ondernemer. Pas 23 lentes jong, maar naar eigen zeggen al helemaal klaar voor de zakenwereld. “Ik heb nog wel nagedacht om door te studeren, maar ik ga liever direct aan de slag. Het is tijd.” Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de geboren en getogen Bosschenaar. “Ik zie mezelf als een commercieel man die ondernemend is aangelegd. Dat wordt ook nog eens aangezwengeld van huis uit.” Olivier is een vaste gast in ons Bossche filiaal, daarom delen wij vandaag graag zijn verhaal.

HET ZIT IN DE FAMILIE

Zijn moeder is schrijfster, zijn vader directeur en eigenaar van een bedrijf in de bouwsector. “Allebei ondernemende types dus”, zo zegt Olivier. Je kunt wel stellen dat het ondernemerschap hem in het bloed zit. “Ik heb veel waardering voor mensen die hard kunnen werken. Mijn pa is daar een mooi voorbeeld van. Hij weet veel ballen in de lucht te houden. Daar heb ik respect voor.” Zijn ouders zijn dan ook zijn grootste voorbeeld. “Beleefd zijn en respectvol met elkaar omgaan. Dat heb ik van huis uit meegekregen, en is wat ik ook graag uitdraag naar de buitenwereld.”

“Artu Napoli heb ik via mijn stiefmoeder leren kennen. Wanneer er vroeger in Eindhoven een sale was, kregen we van tevoren per mail een uitnodiging om langs te komen. Samen met mijn vader, stiefmoeder en broer maakte we er een soort van uitje van om daar kleren te shoppen. Hier koester ik hele mooie herinneringen aan”. Nu hij ouder wordt, worden ook de momenten samen met familieleden schaarser. “Momenten zoals kerst, of andere gelegenheden waarbij ik weer met familie ben, waardeer ik enorm. Voor mij is familie nu eenmaal enorm belangrijk. Zij zullen er altijd voor me zijn.”

DE ARTU NAPOLI FAMILIE

“Artu Napoli zal er ook altijd voor me zijn. Zij bieden een heel persoonlijke service, en ontlasten mij op het moment dat ik ergens mee zit. Ik kan altijd met mijn vraag bij ze terecht.” Olivier heeft niets dan lovende woorden over zijn ontvangst in de winkel. “De ervaring is over de hele linie heel erg prettig. Als ik binnenkom weten ze wie ik ben, als er iets mis is lossen ze het direct voor me op. Ze denken echt met me mee.”

Voor Olivier betekent stijl ‘lekker jezelf kunnen zijn’. “Ik kies voor Artu Napoli omdat het overzichtelijk is, lekker simpel. En toch steeds weer vernieuwend, inspelend op de huidige trends.” Daarnaast betekent mode voor hem ‘dat je er goed uitziet’. “Daardoor ga je je ook beter voelen. Ik ben een jonge gast, maar hou ook wel van het zakelijke wereldje. Dan is het belangrijk dat ik er wel stijlvol uitzie, maar niet te oubollig. Je blijft namelijk je eigen visitekaartje. Artu Napoli is daarin de perfecte match voor mij: het past goed bij mijn bouw, is kwalitatief hoogwaardig, en is niet overdreven duur. Vooral in de sale”, voegt hij daar nog lachend aan toe.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Momenteel werkt Olivier drie dagen in de week in een restaurant als gastheer. “Ik werk al sinds mijn 14e in de horeca. Dit komt mede omdat ik zelf enorm van de gezelligheid en lekker eten houd.” Hij noemt Den Bosch daarin een heel mooi toevluchtsoord. “Den Bosch is voor mij een soort van groot dorp, waar het ‘ons kent ons’ principe nog altijd heerst.” Deze ethos sluit sprekend aan bij Oliviers persoonlijkheid. “Het gaat erom dat je het elkaar gunt. Op den duur hoop ik op een samenwerking met mijn broer, en ik denk ook dat het ons wel gegund is.” Zo blijft familie bij Olivier altijd op nummer één staan. Al is het maar omdat zijn Artu Napoli kleding nog steeds voor hem wordt gewassen.

Ambassadorship
Ambassadorship
Jan Flipsen
artu napoli ambassador
Kleren maken de Jan

“Ze op onverwachte momenten verrassen, in het voorjaar een flesje rosé laten bezorgen bijvoorbeeld. Het zit ‘m in de kleine dingen. Zeker omdat ik door de aard van mijn werk nogal eens direct en confronterend over kan komen, is het belangrijk om ook mijn zachte kant te laten zien.”

Olivier van Mackelenbergh
artu napoli ambassador
JONG EN ONDERNEMEND

“Beleefd zijn en respectvol met elkaar omgaan. Dat heb ik van huis uit meegekregen, en is wat ik ook graag uitdraag naar de buitenwereld.”