Rots in de Branding

Remco Schut bouwt met de Embassy of Brands® aan ‘het mooiste broeinest van talenten in branding van de nieuwe tijd’. Een platform waarbij talenten en professionals elkaar inspireren en laten excelleren. Hij laat talenten spelenderwijs ontwikkelen op hét talent waar hun vlammetje van aangaat. Zijn doel? Bouwen aan een nieuw onderwijsmodel waarbij je nooit stopt met spelen en dus ook nooit stopt met ontwikkelen. Te beginnen met de wereld van branding. Deze manier van ‘spelen’ wil Remco uitbouwen en hiermee de wereld van branding op zijn kop zetten. Aan ambitie geen gebrek bij deze ‘disrupter’, wiens professionele oorsprong ligt in design. De geboren vormgever heeft een verfijnd gevoel voor stijl, dat zowel terugkomt in wat hij designt als in wat hij draagt. Want bij zijn manier van werken hoort een smaakvolle manier van kleden.

AANDACHT

Binnen de Embassy of Brands® staat oprechte aandacht hoog in het vaandel. “Tegenwoordig wil iedereen wel aandacht geven, maar op een geautomatiseerde manier. Dat vind ik te makkelijk. Ik draai dat graag om. Zo kijk ik hoe ik ‘aandacht’ zo persoonlijk mogelijk kan maken, zodat mensen het ook echt gaan voelen. Dus bijvoorbeeld na een evenement stuur ik mensen persoonlijk een WhatsApp berichtje met de vraag hoe ze het zelf ervaren hebben.” Naast aandacht voor de klant, koestert Remco ook aandacht voor zijn team. Mooie momenten worden gedeeld en zeker mooie successen, want daar groei je van. Ook zij kunnen na drukke dagen op een bericht met blijk van trots rekenen. “Dat maakt aandacht echt voelbaar.”

Wanneer Remco de winkel van Artu Napoli binnenstapt, krijgt hij de aandacht waarnaar hij verlangt. “Bij Artu Napoli spreken de winkelmedewerkers me aan, ze nemen me mee, en begeleiden mij in mijn keuzes. Zelfs wanneer ik de winkel alweer uit ben, kan ik ze bereiken. Op die manier bieden ze excellente nazorg. Al die facetten maken dat ik de aandacht voel in heel mijn customer journey bij Artu Napoli.” De aandacht die Remco aan zijn Ambassadeurs biedt, komt daarmee weer bij hem terug.

DE STIJLVOLLE DESIGNER

Remco draagt al jaren Artu Napoli. Via zijn goede vriend en oprichter Maurice Konings kwam hij er ooit mee in aanraking, en sindsdien is hij fan. Toen hij het voor het eerst ervaarde, dacht hij “hier voel ik me fijn bij. Goede mode die me goed past. Op het moment dat de nieuwe collectie uit is, stap ik vaak de winkel binnen met de gedachte ‘pak het maar in, ik wil het allemaal.’” Toch staat of valt stijl bij keuzes maken. En als designer weet Remco als geen ander wat mooi en modieus is. Hij weet elke keer weer de juiste keuze te maken.

“Wanneer je kijkt naar de lijn die Artu Napoli inzet, typeer ik deze als consistent stijlvol met af en toe wat mooie, subtiele uitschieters. Dat past goed bij mij, en bij wat ik uit wil dragen. Door continu nieuwe combinaties te maken, blijf ik vernieuwen. Dat vind ik belangrijk. Om het anders te doen dan anderen.” Dit geeft Remco ook maar al te graag mee aan zijn team. “Natuurlijk mag je binnen de Embassy hoodies dragen, dat hoort ook een beetje bij ons jonge imago. Maar soms zeg ik tegen mijn team: ‘probeer anders eens iets nets aan te trekken als je naar een Ambassadeur gaat, en kijk wat het voor je doet. Dan zie je gewoon dat er een ander type persoon op zo’n presentatie staat. En dat doet stiekem toch wel veel bij mij.” Op die manier bouwt Remco aan een broeinest van innovatie, met klasse en in stijl.

WAARDE BOVEN GELD

Eén van de pijlers van de Embassy of Brands® luidt ‘waarde boven geld’. “Dat kan zijn dat je goede dingen doet voor anderen of dat je mensen beter maakt. Dát heeft waarde.” Zelf koestert Remco vooral waardering op persoonlijk vlak. “Ik heb waardering voor het fantastische gezin dat ik heb; mijn prachtige kinderen en mijn geweldige vrouw” Daarnaast waardeert de ondernemer in hem ook de ongekende groei die hij doormaakte met de Embassy of Brands®. “We zijn in korte tijd gegaan van ‘er gaat nog weleens wat mis’ naar ‘wow, dit loopt soepel’. Dat doen we uiteindelijk samen, met een jong gepassioneerd team talenten dat maar blijft groeien. De successen en complimenten delen we met elkaar. En dat is onze aanjager.” Wat Remco ontvangt aan waardering, deelt hij ook weer uit. “Iedereen die bij de Embassy binnenkomt wordt met applaus onthaald. Van nieuwe stagiairs tot potentiële klanten. Dat is nu eenmaal onderdeel van ons merk.”

Waardering zit volgens Remco ook in aandacht. “Dat is een koppeling die je bij Artu Napoli goed terug ziet komen. Van aandacht voor de stof tot waardering die je voelt als trouwe ambassadeur van het merk. Het voelt speciaal, dat is voor mij ook een vorm van waardering. Dat begint bij stof. Hoe het zit, de pasvorm, en hoe lang het mooi blijft.” Vooral door de duurzaamheid van kleding kan Artu Napoli rekenen op veel waardering. “Het blijft zo lang mooi dat ik het seizoenen later nog draag. Of ik geef het aan mijn vader, die er dan weer menig compliment over krijgt. Zo geef ik indirect weer een stukje waardering door.”

Ambassadorship
Ambassadorship
Nancy Rijnders
artu napoli ambassador
A GOOD STORY STARTS WITH A GOOD OUTFIT

Als iemand mode ademt, dan is het Nancy wel. Deze hardwerkende dame werkt al dertig jaar in de mode-industrie en doet dit nog elke dag met enorm veel plezier. Voor haar gaat deze industrie niet alleen om de kleding. Het gaat om het totaalplaatje.

Loek van Dienst
artu napoli ambassador
VAN SNEAKERS NAAR IETS CHIQUERS

“Kijk naar de kleur, kijk naar het breisel. Er is altijd wel weer een detail dat eruit springt.” Als jonge gast vindt hij het enerverend en vernieuwend om zijn eigen stijl daarin terug te zien. Er liggen in zijn winkel daar ook alleen maar producten waar hij 100% achter staat.